Inredningstips vindsvåning

Bästa inredningstipsen för vindsvåningen!

Här kommer inredningstips för att inreda din vindsvåning. Tänk vilken dröm att få bo högst upp i huset med utsikt och med charmiga takbjälkar. Inredningsmöjligheterna för en vindsvåning/loft är stora. Välj först din inredningsstil och släpp sedan loss kreativiteten!

 

inredning

 

Tipsen till vindsvåningen!

Oavsett om du är på gång att bygga din vindsvåning från grunden eller om du bara har inredningen kvar att fixa så kan du hitta bra tips nedan!

  • Vad är dina behov i bostaden? Behöver du sittplatser för mycket umgänge eller prioriterar du myskvällar i soffan?
  • Vill du bygga takfönster behöver du ansöka om bygglov.
  • Titta på taklutningen och fundera över vilka funktioner du kan bygga in efter sidorna så att du utnyttjar snedtaket och får en högre takhöjd.
  • Platsbygg gärna förvaringen vilket ger ett snyggt intryck. Att platsbygga låga skåp vid rumskanterna där taket är lågt är ett smart sätt att utnyttja utrymme du annars inte skulle utnyttja.
  • Vill du ha en soffa på en vind med ett brant takfall behöver den komma ut en bit från taket/väggen, så att du inte slår i huvudet när du reser dig. En lösning till problemet är att bygga förvaring bakom soffan.
  • Belysningen är viktigt. Har du begränsat ljusinsläpp kan det passar extra bra att satsa extra på belysningen. Välj många olika ljuskällor som allmänbelysning, mysbelysning och läslampor. Det är även klokt att välja ljusa färger på väggarna.

Lycka till med inredningen av din vindsvåning!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *